Agenda

10 september 2022
Open Monumentendag

Door Herbert Nijland op 1 september 2022 om 20:41

 

Zaterdag 10 september doet de Wenninkmolen in Lintelo mee aan de Nationale Monumentendagen.

Nog nooit in een molen geweest, voor alles is een eerste keer en maak gebruik van de open dag en de gastvrijheid van de molen in Lintelo. De vrijwillig molenaars van de Wenninkmolen laten graag de draaiende molen van binnen en buiten zien en vertellen onder andere over het ambacht van molenaar.

Het Gilde van Vrijwillig Molenaars bestaat dit jaar 50 jaar en daarom willen onze molenaars u graag vertellen over het vak van molenaar en hoe je vrijwillig molenaar kunt worden. Ook jongeren zijn van harte welkom om als toekomstig molenaar te helpen om de molen(s) van Nederland in stand te houden. Bij voldoende wind maalt de molen ook graan.

Bij de Wenninkmolen worden, tussen 12 en 2 uur, ook weer pannenkoeken gebakken van ouderwets met de molen gemalen meel. Geen tijd om gezellig in Lintelo te blijven eten? Dan kunt u pannenkoekenmeel, bloem of tarwemeel kopen en zelf aan het bakken gaan.

Kinderen mogen zelf ook malen met kleine maalmachientjes.

De Wenninkmolen aan de Gendringseweg 27 in Lintelo is geopend van 10 uur ’s morgens tot 5 uur ’s middags.

Graag zien de vrijwilligers, bestuur en de molenaars u op zaterdag 10 september bij de molen. De koffie en thee staan klaar en ook limonade.

mq3wx2k9.jpgamndqwx3.jpg8jknhkk4.jpg

195 hits