Nieuws

Open Monumentendag 8 september

Door Herbert Nijland op 3 september 2012 om 20:06
Bijgewerkt op 4 september 2012 om 9:11

"Groen van toen" en natuurlijk van nu!

Op zaterdag 8 september doet ook de Wenninkmolen in Lintelo weer mee aan de landelijke Open Monumentendag. De molen is geopend en er worden doorlopend rondleidingen gegeven door de molenaars. In verband met de mechanisatie ruim 75 jaar geleden is de maalstoel naar de begane grond verplaatst. Hoewel de molen tegenwoordig weer alleen op windkracht draait en koren maalt is het "maalgebeuren" op de begane grond gebleven. Hierdoor kunnen ook mindere valide mensen een belangrijk deel van de molen bezichtigen.

Het thema van de monumentendag "Groen van toen" krijgt bij de Wenninkmolen een extra invulling door de toevoeging "natuurlijk van nu". U kunt kennis maken met groene natuurlijke energie van vroeger en nu, biologisch katoenproducten, en lijnolieverf nu weer te koop als een 100% natuur- en mensvriendelijk product. Er is informatie over tuinkruiden, het belang van bijen voor de natuur en enten van bomen. Wilt u weten wat voor soort fruitboom u in de tuin hebt, dan kunt u fruit meebrengen om het ras te laten determineren.

De informatiestands worden ingevuld door Zevenbergen Zonne-energie, Stoken op streekhout, 't Kruudhuuske - Diddys, Imkervereniging Aalten, Boomkwekerij Hengeveld en Aannemersbedrijf Nijland.

Speciaal voor kinderen is er onder andere een handmaalmolentje (om zelf meel te malen) en naambordje verven. Natuurlijk kunt u ook pannenkoekenmeel kopen evenals molen-ansichtkaarten, stikkers en verjaardagskalenders met zeer unieke molenfoto's!

De molenaars en standhouders heten u van harte welkom op zaterdag 8 september van 10 tot 5 uur bij de Wenninkmolen, Gendringseweg 27 in Lintelo. De koffie staat klaar!

2947 hits